Produkty pro celozrnný kuskus (1)

Cereálie

Cereálie

Cereálie: Pšenice je jednou z nejvíce pěstovaných a konzumovaných cereálií na světě. Zde je přehled jejích různých forem a použití: Cereálie z pšenice zpracované (pšeničné vločky, otruby atd.) a ve formě celých zrn nebo produktů, což zachovává více vlákniny a živin. Pšeničná mouka se získává mletím pšeničných zrn. Podle úrovně rafinace lze získat: Mouka celozrnná (T150): Obsahuje celé zrno, bohatá na vlákninu. Mouka polo celozrnná (T110): O něco méně bohatá na vlákninu, ale stále výživná. Bílá mouka (T45 nebo T55): Lehčí a používaná na pečení, bílý chléb a mnoho kulinářských příprav. Pšeničná mouka je velmi univerzální pro kulinářské recepty a pečivo. Přináší sacharidy, bílkoviny a někdy i vlákninu.